Dúplex lluminós al Passeig Bonanova / Barcelona

Unificar els espais en una gran zona de dia

vilablanch va realitzar aquest projecte per una vivenda duplex situada en una finca de nova construcció. Es van unificar tres habitacions per formar un gran ambient que serveix actualment de saló, cuina i menjador. El espai és totalment exterior, molt lluminós, i té sortida a una gran terrassa amb vistes sobre la ciutat de Barcelona.

  • Projecte d'interiorisme habitatge duplex lluminós ampli i diàfan al Passeig Bonanova de Barcelona
  • Projecte d'interiorisme habitatge duplex lluminós ampli i diàfan al Passeig Bonanova de Barcelona
  • Projecte d'interiorisme habitatge duplex lluminós ampli i diàfan al Passeig Bonanova de Barcelona
  • Projecte d'interiorisme habitatge duplex lluminós ampli i diàfan al Passeig Bonanova de Barcelona
L'encàrrec

Els propietaris d'aquest dúplex van encarregar la reforma de l'habitatge a l'estudi vilablanch amb dos objectius molt clars.

  • Volien un habitatge lluminós, que aprofités tota la llum que li ofereix la seva elevada altura en un edifici de la zona alta de Barcelona.
  • Preferien disposar d'ambients amplis i ben comunicats, que resultessin més còmodes per a la vida diària.

L'habitatge original tenia una distribució molt compartimentada, amb accessos als espais a través de diversos distribuidors. Un rebedor central donava pas a la zona superior del dúplex.

Existia un segon distribuidor per a l'accés als espais de la planta baixa: lavabo, dos dormitoris, saló i cuina.

El projecte

El projecte d'interiorisme va consistir en unificar els diferents espais per tal d'aconseguir una distribució més diàfana i racional, i dirigir els espais principals de la casa cap als lluminosos finestrals de la terrassa.

  • El primer pas va ser eliminar els dos distribuidors existents per tal de crear un únic rebedor, amb una gran entrada de llum natural des del saló-menjador. Aquest rebedor té accés a la segona planta, on es situen dues habitacions infantils, un lavabo i una àmplia zona d'estar.
  • S'han unificat l'antic saló-menjador i la cuina, que eren estances paral·leles però independents, en un gran espai únic que s'utilitza com a saló, cuina i menjador. L'ambient és totalment exterior, molt lluminós i té accés a una àmplia terrassa.
  • Les parets de tot l'habitatge es van pintar en color farina torrada.
  • El parquet escollit és de fusta tropical en tons foscos. La calefacció es va plantejar amb radiadors plans Runtal i la il·luminació es va solucionar bàsicament amb làmpades de Flos.
Proyecto de interiorismo. Cocina
Cuina

La distribució de l'habitatges es va iniciar per la cuina, que es va situar a la zona més interior del gran espai que és el saló, menjador i cuina. Al fons es sitúa la zona d'aigües, envoltada de mobles alts, baixos i columnes als extrems. Les columnes alberguen la nevera, el forn i zones d'emmagatzematge. Aquesta configuració és visualment atractiva per la seva simetria i pel nínxol central, al mateix temps que permet un gran aprofitament de l'espai. Una illa central conté la zona de cocció amb plaques d'inducció de Gaggenau. 

Aquest model de la firma italiana DADA és una original aportació al concepte d'illa, que planteja els mobles com mòduls suspesos: una estructura de quatre potes a mode de taula alta sosté uns volums de mobles de cuina que pengen i que no arriben a terra, de tal manera que visualment l'estructura agafa protagonisme, dotant de gran lleugeresa la composició. A aquesta estructura se li ha adossat a noranta graus una estructura similar però de menor altura, que funciona com a taula. Aquesta solució permet que una estructura pugui entrar a sota de l'altra i estar més recollida o extreure-la i crear una major superfície quan sigui necessari.

Proyecto de interiorismo. Terraza
Terrassa

A la terrassa es va col·locar una tarima de fusta i plantes, per aconseguir un ambient càlid. La tarima crea una connexión amb el parquet del l'interior. S'han situat unes peces de Paola Lenti: la catifa, la tumbona i el pouf fucsia. 

Proyecto de interiorismo. Dormitorio y baño
Dormitori i bany

El rebedor dóna accés a la planta superior per una escala a la qual s'hi va col·locar una porta vidriera corredissa per aïllar les dues plantes i aportar llum natural al rebedor. L'escala té accés al dorminario, molt lluminós i amb vistes a la terrassa. El llit és el model Clip de Molteni, dissenyat per Patricia Urquiola.

Una porta corredissa independitza l'habitació de l'estudi, que dóna pas a un bany vestidor. Un gran armario en forma de "U", de Molteni, i una zona de rentamans de color blau turquesa, que aporta una nota de color a la sobrietat general de l'habitatge.

Al vestidor, el mirall de la porta corredissa està en composició amb el mirall del rentamans. La zona d'aigües és una caixa blanca amb tarima de fusta. Unes ranures de vidre en vertical permete l'entrada de llum natural.

Saló

El saló està organitzat al voltant d'un gran sofà extra wall de Living Divani. Un sofà modular, amb un mòdul més alt al centre i zones per seure a tots dos costats.

El sofà crea dues zones: una de lectura, que s'orienta cap a la llibreria, i una altra de relaz, amb una chaise lounge que mira cap a lexterior, y a un mueble contenidor de Cappellini. És un volum apaisat, de color blanco brillant, que alberga els sistemes d'àudio i vídeo.

Per crear un ambient recollit es va col·locar una catifa i una butaca orellera amb el seu pouf, model "ou" de Fritz Hansen, en color fúcsia, que aporta un punt de color a aquesta zona.